Intake gesprek en vervolgstappen

Voor een aanmelding bij psychologenpraktijk Braining is een verwijzing van de huisarts nodig. Wanneer u bij ons bent aangemeld, wordt u op de wachtlijst geplaatst. De wachttijden zijn verschillend voor kinderen en volwassenen. Meer informatie over de wachttijden vindt u hier.

Tijdens het intake gesprek wordt samen met u bekeken welke hulpvraag u heeft en op welke manier de praktijk u hierbij het beste kan ondersteunen. Om een goed beeld te vormen van uw klachten is soms aanvullend testonderzoek nodig. Nadien wordt een advies en eventueel een behandelplan opgesteld. Onze insteek is steeds klachtgericht. Het stellen van een diagnose kan vaak verhelderend zijn, maar daarmee zijn de problemen natuurlijk niet direct verholpen. We vinden het daarom belangrijk om steeds samen met u te inventariseren welke stappen u heeft gezet en waar u nog tegen aanloopt.

Samen met u wordt bekeken welke vorm van behandeling het meest lijkt aan te sluiten bij uw klachten en uw persoon. Indien u hier meer over wilt lezen, bekijk dan ons aanbod.